Maredijkbuurt jubileert

In 2013 bestaat de Maredijkbuurt 400 jaar en dat moet gevierd worden. Als het aan de jubileumcommissie ligt, staat 2013 bol van de activiteiten voor jong en oud.
In een geschiedkundig document uit 1613, wordt voor het eerst gesproken over bebouwing van het Maredijkgebied. Inmiddels is het gebied rondom de Maredijk uitgegroeid tot een wijk vol cultuur en wonen er mensen van allerlei pluimage. De wijk herbergt onder andere speeltuinvereniging Rondom de Maredijk, de historische toneelstichting Leydse KluchtenCompagnie, Sportcity, kinderdagverblijf De Petteflet, café Pommerans en diverse bedrijven.

De eeuwfeestcommissie onder leiding van Jan Hengstmengel, hoopt genoeg geld in te zamelen om komend jaar tot een feestjaar te maken. Dat geld wil de vereniging onder meer bijeen brengen door postzegelvellen, kalenders en andere jubileumartikelen te verkopen. Ook zal er een boek verschijnen, waarin bioloog en wijkhistoricus Jan Hengstmengel ingaat op de geschiedenis van de Marebuurt. Het is de bedoeling het feestjaar op 24 januari te openen. Tussen 8 en 15 juni zal er een feestweek zijn. Ook wil de jubileumcommissie een reünie voor oud-bewoners organiseren. Meer informatie over de feestelijkheden staat op www.maredijkbuurt400.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×