Jeugdspeler DIOK loopt stage bij Harlequins

De 18-jarige Stefan Noort, jeugdspeler van de Leidse Rugbyclub DIOK, is door landskampioen Harlequins uit Engeland uitgenodigd voor een driedaagse trainingsstage. De Rijnsburger zal van aanstaande dinsdag tot en met donderdag op het trainingscomplex van de Harlequins meetrainen met jeugdspelers uit de nationale jeugdteams onder 16 en onder 18 van Engeland, Ierland en Schotland. Noort hoopt zich tijdens de stage in de kijker te spelen bij het befaamde Engelse team. Hij speelt sinds 2006 bij DIOK en maakt ook deel uit van het Nederlands team onder 18. sinds 2010 traint hij bij de DIOK academy, waar jeugdige rugbytalenten uit de regio met extra loop- en techniektrainingen klaargestoomd worden voor rugby op het hoogste niveau. Nu zijn eindexamen Havo er op zit, wil Stefan zich het komend jaar volledig op rugby richten. De stage bij de Harlequins is wat Stefan betreft dan ook pas het begin: “Ik hoop dat ik dankzij de trainingsstage bij de Harlequins aan de bak kom bij een club in Engeland, zodat ik me daar kan ontwikkelen tot een betere rugbyer. En uiteindelijk wil ik voor Engeland spelen, want dat is wel echt mijn doel!”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×