Leidenaar verantwoordelijk voor brand oude gemeentehuis

Een 46-jarige Leidenaar is verantwoordelijk voor de brand die afgelopen zaterdag uitbrak op het dak van het voormalige gemeentehuis aan de Hoofdstraat. De man had die avond een oude vuurpijl afgeschoten waarmee op schepen noodsignalen gegeven worden, zonder stil te staan bij de risico’s. De pijl belandde in de dakgoot en veroorzaakte daar de nodige schade. Meerdere mensen vertelden de politie dat ze kort voor de brand een vuurpijl hadden gezien. Zij konden echter niet vertellen waar die vandaan gekomen was. Na een getuigenoproep in verschillende media meldde de 46-jarige Leidenaar zich woensdag 25 juli bij de politie. Hij vertelde dat hij die zaterdagavond de oude vuurpijl had afgeschoten en niet had stilgestaan bij de mogelijke gevolgen daarvan. Toen hij later hoorde dat er brand was ontstaan, realiseerde hij zich dat hij daar mogelijk verantwoordelijk voor was. De Leidenaar had al contact gezocht met de eigenaar van het pand, waarin tegenwoordig een bedrijf is gevestigd. De eigenaar en de 46-jarige man zullen de zaak onderling regelen. De politie heeft hem aangesproken op zijn onverantwoordelijke gedrag.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×