De Saton Optiek Halve marathon: ‘Mooier en zwaarder bestaat niet’

Zaterdag 29 september vind weer het grootste sportevenement van Katwijk plaats, De Saton Optiek Halve marathon. Aan deze hardloopwedstrijd gaan jaarlijks veel voorbereidingen vooraf. Een van de belangrijkste zaken is het uitzetten van de route voor de Halve. Deze taak ligt voor een groot deel in handen van Leen van Rijn, wedstrijdcoordinator bij Atletiekvereniging Rijnsoever. Hij zorgt met een groep vaste medewerkers voor het uitzetten, controleren en nameten van de route. Hierbij ziet hij erop toe dat de route de de karakteristieke elementen van de SO Halve marathon bevat. Dat zijn strand, duinen en bos. Deze aspecten zorgen er voor dat deze wedstrijd met recht de mooiste (en absoluut een van de zwaarste) van Nederland genoemd mag worden.

Alle afstanden starten dit jaar weer op de Boulevard, bij het strandplein (t.o. huisnummer 114). Het publiek kan de start en finish prima volgen vanaf een tribune die opgesteld staat op het Strandplein. Er zijn drie verschillende afstanden: 5 – 10 en 21.1 km.

Op de Boulevard zullen alle deelnemers natuurlijk weer worden opgewacht worden door een grote menigte van toeschouwers, vooral bewonderaars, die de deelnemers de laatste meters naar de finish hartstochtelijk  toejuichen. Kijk voor meer info op   www.halvevankatwijk.nl  of  www.avrijnsoever.nl.

Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×