In 2004 richtten Simon Platteel (li) en Daniël van Schoonderwoerd den Bezemer een nieuwe partij op: Leiden Primair. (Archieffoto: Chris de Waard).

Concertorganisator Simon Platteel overleden

De bekende Leidse organisator van tal van muzikale evenementen Simon Platteel is vanmorgen op 65-jarige leeftijd overleden. Platteel was al geruime tijd ziek. Hij leed aan leverkanker. Platteel verzorgde al decennialang optredens voor bands in Leidse kroegen. Ook organiseerde hij jarenlang rondom de Nieuwe rijn het ‘Leidse Glibberbal’ op Koninginnedag. Daarnaast hield hij zich onder andere een tijd lang bezig met de verkiezingen voor een Leidse Nachtburgemeester, was hij Prins Carnaval bij de Hutspotten en runde hij enige tijd een opvang voor daklozen aan de Hoge Woerd.

Collega-organisator en vriend Willem Gressie reageert op het overlijden van Simon Platteel.

Ook maakte hij een kort uitstapje in de Leidse politiek met de eveneens overleden Daniël van Schoonderwoerd den Bezemer. die laatste keerde in 2004 de partij Leefbaar Leiden de rug toe en ging door als onafhankelijk raadslid. Kort daarop richtte hij met Platteel de partij Leiden Primair op.daarbij waren ook mensen als ondernemer Jan Verbaan betrokken.

Na het overlijden van Van Schoonderwoerd ging Platteel kortstondig verder met zijn partij Stadsbelang Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×