Leiden heeft extra volkslied

Sinds vandaag heeft Leiden twee volksliederen. Naast het door Rens Heruer en Eric Filemon geschreven ‘Leiden, Stad van mijn hart’ is er nu ook ‘Leiden wat ben je mooi’. Het eerste lied werd in 2000 vanuit de 3 October Vereeniging geschreven, het tweede bestaat ook al langer en is eigenlijk van de Leidse band ‘Second Floor’. Peter Labrujère heeft dat nummer nu opnieuw opgenomen, samen met de Leidse jazzzangeres Viviënne Aerts.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/56627293″ params=”show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Vanmiddag werd het nummer voor het eerst live gezongen. Vanaf een boot in de Nieuwe Rijn. Aansluitend werden de eerste exemplaren van de cd overhandigd aan Aad van de Luit, muziekkenner Fons Delemarre en Robert Strijk.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×