Een 'bladerdoek' moet de parkeergarage zoveel mogelijk aan het oog gaan onttrekken. (Impressie: Gemeente Leiden).

Tegenslag bij Morspoortgarage

Een enorme gevelbekleding met bomenprint moet dienen als doekje voor het bloeden voor omwonenden van de omstreden tijdelijke parkeergarage die de gemeente Leiden op het terrein tegenover de Morspoort heeft laten bouwen. Nu de constructie klaar is wilde de gemeente ook met een aankleding van de uit beton en staal bestaande kolos beginnen. Toen de eerste delen van het geveldoek opgehangen waren, bleek echter dat – in gemeentetaal – de kwaliteit en het kleurenpatroon niet aan de kwaliteitseisen voldeden. Met andere woorden: het doek was spuuglelijk en werd daarom net zo snel weer weggehaald als dat het was opgehangen. Naar verwachting is een nieuw doek pas klaar nadat de garage eind september opengaat.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×