Na ruim 50 jaar gaat het ondernemersechtpaar genieten van hun welverdiende rust (Foto: PR).

Echtpaar stopt na 50 jaar met exploitatie tabakswinkel

Op zaterdag 25 augustus zal de tabakswinkel Teun & Truus Fielemon aan het Bevrijdingsplein voor het laatst geopend zijn. Het gelijknamige echtpaar is inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd ruim gepasseerd. Tijdens de traditionele Midzomerfeesten op de Luifelbaan nemen zij afscheid van hun klanten en medewinkeliers. Voor de medewerkers van de winkel is het pensioen geen verrassing, maar wel slecht nieuws. De winkel stond ruim een jaar te koop, aangezien er geen gegadigden waren voor overname is het pand verkocht. Hiermee eindigt niet alleen voor Teun en Truus, maar ook voor de medewerkers een tijdperk.

Jaap van Sandijk ging langs bij het echtpaar Fielemon dat na 50 jaar tabak heeft van de sigarenwinkel en de pijp aan maarten geeft.

De winkel, die bijna 50 jaar gedraaid werd door het echtpaar, vervulde een belangrijke sociale rol in de wijk. Lief en leed werd er gedeeld en een praatje was altijd mogelijk. Het ging echter verder dan een praatje met de klanten. Er ging geen maand voorbij dat bijvoorbeeld een sportclub werd gesponsord of een prijs voor een bingo beschikbaar werd gesteld. Begin jaren 80 was Teun zelfs betrokken bij de oprichting van Tennisvereniging Zuid-West. Met zes kunstgrasbanen vierde deze vereniging vorig jaar zelfs haar 25e verjaardag. Na de winkel ruim 40 jaar gedraaid te hebben, en er geen overnamepartner te vinden was gaat de winkel zaterdag sluiten.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×