Arvin Slagter in actie. (Foto: Richard Koolen/ZZ Leiden).

Verslaggever Rolf Marselis van het Sleutelstadprogramma Sport071 vertelt over de start van het komende seizoen voor ZZ Leiden Basketball.

Arvin Slagter blijft bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball

International Arvin Slagter speelt ook het komend seizoen voor Zorg en Zekerheid Leiden. De 26-jarige Rotterdammer gaat aan zijn derde seizoen beginnen in de Sleutelstad. Hij kwam in 2010-2011 over van Bergen op Zoom, waar hij drie jaar had gespeeld. Zijn eredivisieloopbaan begon hij in 2003-2004 bij Rotterdam. Internationaal is Arvin Slagter op dit moment zeer actief. Vanavond speelt hij tegen Letland in Riga zijn 59e wedstrijd voor het nationale team. Op maandag 27 augustus is hij in Almere, waar Nederland tegen Georgië speelt. Arvin Slagter wordt door coach Toon van Helfteren gezien als een belangrijke pion. De Delftenaar ziet in hem de speler die de ploeg voor een belangrijk deel moet dragen. Zeker nu is komen vast te staan dat `franchisespeler’ Seamus Boxley na vier seizoenen niet meer terugkeert. Hij zet zijn loopbaan vermoedelijk voort in Japan.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×