Stéphanie Bakker (GroenLinks) maakt zich hard voor het behouden van de wipkip. (Foto: Vincent Frequin).

GroenLinks strijdt voor behoud bedreigde wipkippen

GroenLinks stelt het College schriftelijke vragen over verdwenen speeltoestellen in Leiden. Omdat de gemeente een uitstervingsbeleid voor solo speelplekken hanteert, zijn er wipkippen zonder overleg met de buurt verwijderd. GroenLinks wil nu weten waarom er wipkippen en picknicktafels worden verwijderd en of het College bereid is het uitsterfbeleid te herzien als blijkt dat de omwonenden de betreffende speelvoorziening wel op prijs stellen?

Vincent Frequin in gesprek met Stéphanie Bakker over het verdwijnen van speelplekken in Leiden.

GroenLinks heeft al bij de begrotingsbehandeling van 2012 fel geprotesteerd tegen het voornemen om tientallen kleine speelplekken in Leiden te laten verdwijnen. Omdat het zou gaan om kwalitatief slechte plekken die niet meer gebruikt werden, haalde de ingediende ‘wipkippenmotie’ het toen niet. Volgens het het college zouden de speelplekken bovendien in overleg met de buurt verwijderd of aangepakt worden. Nu blijkt dat dit niet het geval is en bewoners juist positief zijn over de speelplekken, onderneemt GroenLinks wederom actie en stelt schriftelijke vragen.

Directe aanleiding voor de vragen is het verwijderen van een wipkip en picknicktafel in de Julianastraat. Bewoners willen deze graag terug. Volgens de bewoners heeft de gemeente de speeltoestellen zonder enig overleg weggehaald en hebben ze nooit enige reactie van de gemeente ontvangen op hun protest daartegen.

Stephanie Bakker (raadslid GroenLinks): “Wij zijn uiteraard warm voorstander van kwalitatief goede speelplekken, maar vinden het ook belangrijk dat er dichtbij huis plekjes overblijven waar kinderen en ouders elkaar kunnen ontmoeten. Een kwalitatief goede speelplek heeft bovendien niet noodzakelijkerwijs uit een groot aantal speeltoestellen te bestaan.” GroenLinks wilt speelplaatsen samen met de buurt inrichten. Bakker: “Wij gaan de komende tijd allerlei buurtverenigingen aanschrijven om zo met hun te overleggen.”

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×