Leiden in Dialoog: deel je dromen

Ook Leiden doet mee aan de ‘landelijke week van de dialoog’ van 1 tot 10 november 2012. Het team van ‘Leiden in Dialoog’ is druk bezig met de organisatie van dialooggesprekken, waar elke deelnemer zijn ervaringen en dromen mag delen. Dit gebeurt volgens de methode van Nederland in Dialoog: een goed gesprek in vier rondes, begeleid door een geschoolde gespreksleider. Elke deelnemer kan zijn ervaringen en dromen delen.

Vincent Frequin in gesprek met Annemiek Scholten over ‘Leiden in Dialoog’.

Annemiek Scholten, initiator van ‘Leiden in Dialoog’: “Wij gaan niet discussiëren, maar nieuwsgierig met elkaar in gesprek. Je leert mensen anders kennen, doordat je nu goed naar ze gaat luisteren. Ontzettend inspirerend, je leert op deze manier ontzettend veel Leidenaren beter kennen en maakt kennis met andermans verhalen.” De nationale slogan van de week van de dialoog is dan ook ‘Kom je je verrijken? Echte mensen, echte verhalen.’

“Je kunt je aanmelden als gesprekleider, organisator van een dialoogtafel of als deelnemer”, aldus Scholten. “Iedereen die deze bijzondere gespreksvorm wil ervaren, is van harte uitgenodigd om aan te schuiven aan een dialoogtafel. Deze staan ook dit jaar weer op verschillende plekken in Leiden. Sommige gesprekken vinden plaats bij mensen thuis, andere bij een organisatie, bedrijf, of school. We zijn met mooie dingen bezig, maar de precieze invulling van het programma is nog een verrassing.”

Van 1 tot 10 november kan iedereen die dat wilt vertellen over wat zijn of haar beelden, ervaringen en dromen zijn bij het thema voor 2012: ‘Leiden & Volgen’? Aanmelden kan via www.leidenindialoog.nl.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×