Veelpleger bedreigt personeel V&D met schilmesje

Een 47-jarige Leidenaar heeft woensdagochtend winkelpersoneel van V&D beledigd en met een schilmesje bedreigd. Een medewerkster zag de man rond 11.00 uur rommelen aan de beveiligingslabels van kleding. Ze vermoedde dat de Leidenaar kleding wilde stelen en verzocht hem de winkel te verlaten. De Leidenaar weigerde op dat verzoek in te gaan en bedreigde en beledigde haar. Daarop werd de man door een aantal medewerkers naar buiten begeleid. Daar haalde hij een mes uit zijn buideltasje, liet dat aan hen zien en ging er op de fiets vandoor. Toen de medewerkers het signalement van de Leidenaar aan ingeseinde agenten opgaven, waren zij er vrijwel zeker van dat het om een bekende veelpleger ging; dat vermoeden bleek juist. Ze vonden hem op het Papegaaisbolwerk en hielden hem aan. In zijn tasje bleek een aardappelschilmesje te zitten. Een dag eerder had een andere medewerker van het warenhuis de 47-jarige ook al aan beveiligingslabels zien rommelen, waarop hij hem wegstuurde.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×