Voorlichtingsavond over prikkelverwerking bij autisme

Op donderdag 13 september vindt om 19.30uur een Voorlichtingsavond over prikkelverwerking bij autisme plaats in het GGz Informatiepunt Leiden e.o. aan de Hooigracht. Veel (probleem)gedrag bij autisme wordt veroorzaakt door een volledig andere waarneming. Vaak is de waarneming verstoord, hypergevoelig of juist ongevoelig. Dit kan leiden tot problemen bij plannen en organiseren, in sociale vaardigheden en problemen bij het kunnen overzien van het geheel. Het kan ook leiden tot overprikkeling, wat vaak gepaard gaat met woedeaanvallen, huilbuien en/of een intense vermoeidheid. Autismecoach en ervaringsdeskundige Barbara de Leeuw zal spreken over het herkennen van de signalen van naderende overprikkeling, het zo veel mogelijk voorkomen van die overprikkeling en welke hulpmiddelen, therapieën en (alternatieve en reguliere) medicijnen er mogelijk zijn. Daarnaast zal zij praktische tips geven voor het nemen van verdere stappen. De avond is bedoeld voor alle geïnteresseerden. Zij kunnen zich aanmelden via info@ggz-informatiepunt.nl

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×