Plantsoen schoonvegen was niet terecht

Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Leiden hadden geen mensen weg moeten sturen die zich op 18 augustus na 22.00 uur in het plantsoen ophielden. Na 22.00 uur geldt er in het park een samenscholingsverbod om overlast tegen te gaan. Op de bewuste zaterdagavond was er van overlast echter geen sprake. PvdA-fractievoorzitter Henny Keereweer maakte zich boos over het wegsturen van mensen en riep burgemeester Lenferink op om zich te verantwoorden. Die laatste geeft nu toe dat er ten onrechte is opgetreden. Politie en BOA’s hebben inmiddels te horen gekregen dat ze echt alleen bij overlast moeten optreden.

Henny Keereweer is tevreden met de antwooorden die hij kreeg van Burgemeester Lenferink. “Voortaan worden alleen rotzooischeppers aangepakt en dat is prima”.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×