Atsma monteerde symbolisch de eerste band met het nieuwe label. (Foto: Vereniging Vaco).

Atsma monteert eerste autoband met EU-label

Staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu heeft dinsdag in het opleidingscentrum van de vereniging VACO in Leiden - voor de banden- en wielenbranche – de eerste autoband met een nieuw Europees label gemonteerd. Het label informeert eigenaren van personenauto’s, bestelwagens en bedrijfsvoertuigen over de veiligheid en milieuvriendelijkheid van de band. Per 1 november 2012 zijn bandenleveranciers verplicht autobanden met dit EU-label te leveren. Atsma: “We willen dat consumenten niet alleen kijken naar de prijs en het merk, maar juist naar de kwaliteit.”

Het label helpt autobezitters wegwijs te worden in de keuze van nieuwe autobanden. Belangrijk, want banden beïnvloeden het brandstofverbruik met twintig tot dertig procent. Op het label staat aangegeven in welke mate de keus van de consument kan bijdragen aan zuiniger brandstofgebruik en de uitstoot van CO2.

Atsma gaf met het monteren van de eerste band met keurmerk het startsein van een landelijke campagne om het label onder de aandacht te brengen. Atsma: “We hopen zo het belang van goede autobanden voor het milieu en veiligheid om de weg te benadrukken en de Nederlandse kennis ook aan andere EU-landen over te dragen.” Het bandenlabel is een initiatief van de Europese Unie (EU) en is bedoeld om de schadelijke gevolgen van autorijden voor het milieu en de leefomgeving te verminderen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×