Besluit lokale omroep Leiden uitgesteld

Welke omroep vanaf 2013 dé lokale omroep van Leiden wordt – Unity of Sleutelstad – zal pas tegen de winter duidelijk worden. De gemeenten in de Leidse regio stellen hun advies uit tot uiterlijk 1 januari 2013. Het Leidse College van Burgemeesters en Wethouders heeft dinsdag een in een brief aan de gemeenteraad voorgesteld welke procedure er gevolgd gaat worden om tot een keuze te komen. “Het wordt een ‘pitch’,” aldus wethouder de Haan van cultuur. De omroepen moeten zich presenteren, degene met de beste plannen wint de licentie.

Chris de Waard in gesprek met cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan over de manier waarop Leiden een omroep wil gaan kiezen.

Aanvankelijk zou in oktober besloten worden welke omroep de komende vijf jaar Leiden en de omliggende gemeenten mag vertegenwoordigen. De gemeenten zullen nu vóór 1 januari advies uitbrengen aan het Commissariaat voor de Media in Hilversum dat uiteindelijk beslist welke omroep subsidie krijgt.

Twee omroepen hebben zich kandidaat gesteld: Holland Centraal / Unity en de nieuwe stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Lorelei) die samen met Sleutelstad de omroepstatus wil bemachtigen.

Door meer tijd te nemen voor het besluit willen de gemeenten het democratisch proces met zorg af te handelen. Eerder werd unaniem in de gemeenteraad besloten dat Leiden een lokale omroep houdt. In 2010 stopte de raad de 75.000 euro per jaar aan subsidies vanwege bezuinigingen. Die bezuiniging zou aan het eind van dit jaar ingaan.

Advertentie

Cultuur Leiden Regio Sport RTV Lorelei


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×