De roze taart zal het hele weekend te bewonderen zijn, maandag wordt de burcht weer uitgekleed. (Foto's: Emile van Aelst.)

Burcht omgetoverd tot knalroze taart met kaarsjes

De Leidse Burcht is omgetoverd tot een grote roze taart met 25 kaarsjes. Ter ere van het 25-jarig jubileum van de Stichting Open Monumentendagen Leiden is het eeuwenoude bolwerk in de binnenstad ingepakt met een knalroze doek en zijn de kantelen versierd met feestelijke kaarsen. Deze kaarsen zijn speciaal voor deze gelegenheid geverfd door scholieren van basisschool De Viersprong uit de Kooi. Bouwbedrijf Burgy is door de gemeente gevraagd om de houten platen voor de kaarsen aan te leveren en heeft leerling timmermannen ingeschakeld om de burcht aan te kleden.

De burcht is niet het enige monument dat bezoekers kunnen aanschouwen tijdens Open Monumentendag met Feest als thema, het complete programma is te vinden op www.leiden.nl.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×