Regionale onderwerpen onbelangrijk bij verkiezingen

Een meerderheid (65%) van de inwoners van Zuid-Holland geeft aan dat regionale onderwerpen geen rol spelen bij het bepalen van hun stem. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 4672 inwoners van Zuid-Holland. De cijfers zijn exclusief voor Sleutelstad uitgesplitst voor onze provincie. Zuid-Hollanders vinden het bij de komende verkiezingen niet zo belangrijk dat er vertegenwoordigers van de provincie Zuid-Holland in de Kamer zitten. Stemmers uit Zuid-Holland kiezen hun kandidaat voornamelijk door op de lijsttrekker van een partij te stemmen. Het geslacht van de kandidaat en een ontmoeting met de kandidaat spelen daarnaast een belangrijke rol.

Roelof van Laar (PvdA), Pieter Kos (GroenLinks) en politicoloog Tom Louwerse duiden de cijfers.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat een ruime meerderheid van de Zuid-Hollanders (81%) vindt dat Samsom zijn werk als lijsttrekker goed doet. Daarnaast zijn de inwoners van Zuid-Holland ook tevreden over de manier waarop Pechtold en Roemer opereren. In de ogen van de Zuid-Hollandse deelnemers doet Sap het het minst goed als lijsttrekker.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×