Hoorspel over Leidse singels in Amsterdams theater

Het hoorspel De 7 Singels Route is woensdagavond in het Amsterdamse theater Perdu in première gegaan. De voorstelling is tot zaterdagavond te bezoeken. “Het is het verhaal van een Leidenaar, een klein jongetje van een jaar of acht”, vertelt Han Ruijgrok. Hij schreef de tekst voor het hoorspel dat als basis dient voor het toneelstuk van PS theater. “Het is deels autobiografisch, maar voor een deel heb ik ook mijn fantasie de vrije loop gelaten.”

De 8-jarige Han speelt tijdens het fietsen dat hij de stadsbus is, met een eigen lijndienst over de singels. Ruijgrok: “Het wordt vier keer opgevoerd en ik ga er alle vier de keren naar toe. Ik wist niet dat ik dat voor het theater geschikt kon maken – dat is nieuw voor mij.” Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Die kosten tien euro. Het stuk duurt 45 minuten.

Cultuur Leiden Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×