Zorg voor Leidse probleemgezinnen kan beter

Leidse zorg voor gezinnen met een geringe sociale redzaamheid is ‘verantwoord, maar voor verbetering vatbaar’. Dat concludeert Jeugdzorg in het vrijdag te verschijnen rapport ‘Verantwoorde zorg aan gezinnen met geringe sociale redzaamheid in Leiden.’ Gezinnen en professionals in Leiden zijn over het algemeen positief over de geboden zorg. Toch valt er nog winst te behalen in de aanpak van schulden (schuldsanering), bevoegdheden van de zorgcoördinator en de organisatie van hulp aan het gezin uit het eigen sociale netwerk als de professionals zijn vertrokken.

Gezinnen met een geringe sociale redzaamheid zijn gezinssituaties die moeite hebben zich staande te houden in de maatschappij. Het betreft families waarin kinderen risico’s lopen wat betreft een veilige en gezonde ontwikkeling. Het zijn kwetsbare kinderen, vaak met gedragsproblematiek of een licht verstandelijke beperking. Oorzaken voor geringe sociale redzaamheid liggen vaak bij psychiatrische- en verslavingsproblemen of een verstandelijke beperking bij de ouders zelf.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×