De boot van de Pirantenpartij deed gisteren ook Leiden aan. (Foto: Laura Kroet).

Piratenpartij: "Minstens één zetel is realistisch"

De Piratenpartij verwacht bij de komende Tweede Kamer-verkiezingen minstens één zetel te behalen. Dat liet bestuurslid Geert-Johan Riemer donderdag in Leiden weten. De campagneboot van de Piraten deed de haven van de stad aan om zo stemmen te winnen bij de kiezer.

De partij, vooral bekend als voorvechter van digitale rechten en vrij internet, maakt nu geen deel uit van de Tweede Kamer. Afgelopen zomer wezen peilingen de Piraten één zetel toe, maar in recente peilingen staan ze op nul zetels. Toch ziet Riemer de verkiezingen met vertrouwen tegemoet. “We gaan van één zetel uit, maar misschien zijn er zelfs twee haalbaar.” Voor inspiratie kijken de Nederlandse Piraten naar hun Duitse collega’s die momenteel de derde partij van het land zijn.

Om aan een plek in het parlement te komen, vaart de Piratenboot met een campagneteam langs een aantal steden, waaronder Leiden. Het contact met de kiezer heeft volgens de partij al aardig wat opgeleverd. “Veel mensen komen op de boot af: van studenten in Delft tot ouderen in Rotterdam. We merken dat er interesse is in onze standpunten,” zegt Riemer.

Ook in Leiden stappen er geïnteresseerden aan boord om kennis te maken met de Piraten. Riemer: “Een one-issuepartij zou ik ons niet meer noemen. We benaderen allerlei onderwerpen vanuit een bepaalde filosofie en hebben ook een mening over andere thema’s.”

Mocht een plek in het parlement of zelfs de coalitie lukken, dan wordt er vastgehouden aan hun waarden. De Piratenpartij sluit een samenwerking met geen enkele partij bij voorbaat uit.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×