Toekomst Rapenburgconcert onzeker

Met slechts 1200 bezoekers staat het voortbestaan van het Rapenburgconcert op de tocht; er moeten meer mensen komen om de kosten er uit te krijgen. Dit jaar kwamen weer minder muziekliefhebbers op het concert af. Om te blijven bestaan, moet het evenement minimaal vijfduizend bezoekers trekken. De grootste zorg van organisator Jan Kiewiet de Jonge is dan ook het budget; het is moeilijk sponsoren vinden. Om het podium te vullen is een bedrag van 35.000 euro nodig, 10.000 euro daarvan is subsidie, de rest moet Kiewiet de Jonge zelf dekken.

Vincent Frequin in gesprek met organisator Jan Kiewiet de Jonge die volgend jaar toch weer een Rapenburgconcert wil organiseren.

Voor echte grote namen als Trijntje Oosterhuis en Candy Dulfer is al gauw een budget van minimaal €60.000 nodig. Volgens Kiewiet de Jonge ligt daar de sleutel tot succesvolle bezoekersaantallen, maar is dat financieel gezien voorlopig niet haalbaar.

Naast grote namen speelt ook het weer een belangrijke rol bij het succes van het evenement. Het weer valt sinds 2009 steeds tegen. Kiewiet de Jonge: “We denken erover om de datum van het concert variabel te maken. Als we het dit jaar een dag later hadden gedaan hadden we wel mooi weer gehad. Maar dan moeten ook artiesten bereid zijn om zich flexibel op te stellen. Het plan heb ik al besproken met de gemeente, dus het is een serieuze optie.” Ook aan een eventuele overkapping is gedacht, maar ook daar is geld voor nodig. Aanstaande dinsdag gaat de organisatie van het Rapenburgconcert verder in beraad met de gemeente over de toekomst van het muziekfestival.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×