Van der Klaauwtoren al in oktober gesloopt

De Van der Klaauwtoren gaat in oktober definitief  plaats maken voor een flat met appartementen. De Universiteit Leiden heeft de sloopvergunning ontvangen en start volgende maand met de asbestsanering. Walter van Peijpe, gemeenteraadslid voor GroenLinks in Leiden is teleurgesteld dat de toren tegen de vlakte gaat. “Het is dramatisch en onbegrijpelijk. Iedereen die de sloop kon voorkomen, heeft dat niet gedaan.”

De universiteit geeft aan het gebouw niet te kunnen behouden. De toren was ongeschikt voor appartementen. “Zonder balkon of buitenruimte zouden de appartementen onverkoopbaar zijn”, aldus een woordvoerster. De universiteit wil de grond na de sloop verkopen. In de financiele planning van de restauratie van de Sterrewacht is de verkoop van de toren meegenomen.

De Van der Klaauwtoren, waar de faculteit Biologie gevestigd was, werd vorig jaar door de bezoekers van de Open Monumentendagen nog verkozen tot Jong Monument 2011. Aankomend weekend zijn de Open Monumentendagen.De toren is dan niet te bezoeken. De naastgelegen Sterrewacht wel.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×