Grootste taart van Nederland decor voor feestelijke aftrap Open Monumentenweekend

Wethouder Jan-Jaap de Haan opende gisteren op de Burcht het Open Monumentenweekend. De Leidse Burcht, vermond als roze verjaardagstaart, bood een bijzonder decor aan de jubileumfeestelijkheden, want de Open Monumentendagen worden dit jaar voor de 25e keer gehouden. De 25 kaarsen die het historische gebouw versieren, zijn gemaakt door basisschoolleerlingen. Dit weekend zijn ruim 30 interessante gebouwen in de Sleutelstad te bezoeken en worden tal van extra activiteiten als inloopconcerten, rondleidingen en demonstraties in en rond de opengestelde monumenten georganiseerd. Meer info en volledig programma: www.openmonumentendagenleiden.nl (Foto’s: Emile van Aelst.)

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×