De gele meeuwwerende zakken zijn beter bestand tegen het openpikken door meeuwen dan de traditionele grijze zakken. De gemeente Leiden biedt de zakken sinds maart aan om het straatafval te verminderen en op die manier de meeuwenoverlast terug te dringen. (Foto: Joyce Plakkee).

Studenten gebruiken gele anti-meeuwenzak niet

De gemeente Leiden gaat deze maand bij verschillende studentenhuizen langs om studenten erop  te wijzen hoe zij op de juiste manier hun afval moeten aanbieden. De gele meeuwwerende zakken worden namelijk nog niet voldoende gebruikt door studenten. Met de actie hoopt de gemeente dat het gebruik van deze vuilniszakken toeneemt. “Wij willen studenten bewust maken van hoe, wanneer en waar zij afval op straat moeten zetten. Nieuwe studenten weten dit vaak nog niet en daarom gaan we langs”, vertelt een woordvoerster van de gemeente Leiden.

De bezoekjes vinden voornamelijk plaats in straten waar het aanbieden van afval problemen oplevert, maar hoe de actie er verder precies uit gaat zien is nog niet duidelijk. “Zodra het plan helemaal is uitgewerkt, gaan we beginnen. Het idee wordt sowieso deze maand uitgevoerd. Hoe eerder hoe beter”, aldus de woordvoerster.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×