Vanavond debat over financiele missers

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van vanavond gaat het er om spannen tijdens een ingelast spoeddebat over een hele serie financiële missers die de afgelopen maanden door de gemeente zijn gemaakt. Wethouder Robert Strijk van D66 komt daarbij opnieuw zwaar onder vuur te liggen. En dit keer niet alleen door de oppositiepartijen ChristenUnie, GroenLinks en PvdA die het spoeddebat aanvroegen. Ook coalitiepartijen VVD en CDA zijn het gestuntel met de gemeentefinanciën zat.

GroenLinks fractievoorzitter Pieter Kos vindt dat wethouder Strijk nu ook zelf concequenties moet trekken uit de aanhoudende problemen bij de gemeentelijke afdeling financiën. Opstappen of zijn portefeuille inleveren vindt Kos de twee meest waarschijnlijke opties.

Strijk zelf baalt ook. Nadat de afgelopen maanden een paar keer fouten werden ontdekt in de gemeentelijke boekhouding nam Strijk onlangs organisatorische en personele maatregelen. Welke precies wil hij niet zeggen, maar volgens zeggen zijn er koppen gerold. Inmiddels vindt in elk geval GroenLinks dat niet meer voldoende. “Het is denk ik tijd dat de wethouder hier ook bestuurlijke concequenties aan verbindt”, zei fractievoorzitter Pieter Kos van GroenLinks gisteren in Nieuws071 op Sleutelstad FM.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×