Foto: PR.

Nederlands oudste boekje over bijenleven herdrukt

Het allereerste Nederlandstalige boek over het bijenleven en het imkeren, verschijnt opnieuw. De oorspronkelijke versie werd in 1597 uitgegeven in Leiden en bleef meer dan 250 jaar de handleiding voor veel imkers. De tekst van de heruitgave is opnieuw leesbaar gemaakt en voorzien van een aantal achtergrondartikelen over de auteur, Dirck Outgaertsz Cluyt, de eerste Hortulanus van de Leidse Hortus botanicus. Het boekje laat zien dat er in de 16e eeuw al veel bekend was over het bijenleven. Het eerste exemplaar wordt volgende week zaterdag om 10.15 uur in de Hortus overhandigd aan burgemeester Lenferink. Het boek is tijdens het Cluytweekend, dat gehouden wordt op zaterdag 22 en zondag 23 september, te koop bij de kraam van de Familiestichting `Cluyt’ (www.cluyt.nl ). Daarna is de publicatie ook te verkrijgen in de Hortuswinkel. Meer informatie over het CLUYTWEEKEND, dat bol staat van de activiteiten rondom bijen, staat op www.hortusleiden.nl

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×