Team 'mammacare' van het Diac, foto: PR.

Roze lintjes voor Diac en Rijnland

Het Diaconessenhuis en Rijnland Ziekenhuis hebben allebei een roze lintje ontvangen van de Borstkankervereniging Nederland. Dat betekent dat de twee ziekenhuizen voldoen aan de kwaliteitseisen van deze vereniging. BVN heeft de criteria van de Monitor Borstkankerzorg dit jaar aangescherpt. Een ziekenhuis wordt in de Monitor Borstkankerzorg onderscheiden als voldaan wordt aan de vijf belangrijkste voorwaarden die BVN heeft gesteld én aan zeven van de overige tien criteria. Die criteria hebben onder andere betrekking op het aantal operaties dat in een ziekenhuis wordt uitgevoerd, de mogelijkheid om alle benodigde diagnostische onderzoeken in één dag te kunnen ondergaan, en de mogelijkheid tot directe borstreconstructie na een operatie. Het is niet de eerste keer dat de twee ziekenhuizen met een lintje worden beloond.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×