De stembussen die Leiden de afdgelopen twee verkiezingen heeft ingezet, voldoen niet aan de Kieswet en worden daarom vervangen. (Foto: Leo de Vogel).

Leiden krijgt nieuwe stembussen

De gemeente Leiden schaft voor de eerstvolgende verkiezingen nieuwe stembussen aan. Dat heeft de gemeente laten weten naar aanleiding van de berichtgeving door Sleutelstad dat Leiden als enige gemeente in Nederland op 12 september stembussen gebruikte die niet aan de Kieswet voldoen. Bij de Leidse stembussen kan de sleuf waar de stembiljetten ingaan niet op een veilige manier worden afgesloten. In plaats van met een slot dekte Leiden de sleuven af met plakband.

Advertentie

Leiden leidsestembus


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×