Leiden stemt vandaag met legale stembussen

Bij de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september 2012 maakte Leiden gebruik van stembussen die niet aan de Kieswet voldoen. Dat onthulde Sleutelstad destijds. Stembussen moeten degelijk afgesloten kunnen worden met een slot. De veredelde vuilnisbakken die Leiden gebruikte, werden in het verleden afgesloten met een strook plakband.

Al twee dagen na de verkiezingen in 2012 liet de gemeente weten nieuwe stembussen aan te zullen schaffen. Dat is gebeurd, en dus is Leiden nu niet meer de enige gemeente in Nederland met stembussen die niet voldoen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline