Bij zijn afscheid werd Paul van Meenen overrompeld met het erelidmaatschap van zijn partij. "ïk heb het niet snel, maar nu sta ik even met m'n mond vol tanden", aldus een zichtbaar geroerde Van Meenen. Naast hem zijn echtgenote Anke en D66-wethouder Frank de Wit. (Foto's: Emile van Aelst).

Paul van Meenen neemt afscheid van Leidse politiek

Met een feestje voor (politieke) vrienden, familie en bekenden nam D66-fractievoorzitter Paul van Meenen gisteren afscheid van de Leidse politiek. Van Meenen werd afgelopen woensdag in de Tweede Kamer gekozen. Hij gaat zich voor D66 bezig houden met de portefeuille onderwijs. Bij zijn afscheid werd Van Meenen verrast met het erelidmaatschap van D66 Leiden. Hij is daarmee de tweede die die eer te beurt valt. Eerder werd ook Alexander Pechtold erelid van de Leidse afdeling. Bij zijn afscheid blikte Van Meenen terug op de afgelopen 10 jaar in de Leidse politiek. Als hoogtepunt noemde hij de nieuwe bestuurscultuur waarvan hij de architect is. Die nieuwe politieke cultuur is gebaseerd op een beperkt collegeakkoord van twee A4-tjes met in totaal 16 punten. Over alle andere onderwerpen kan de gemeenteraad veel vrijer beslissen dan voor 2010, doordat er met wisselende meerderheden wordt gewerkt. Het maakt daarbij niet uit of een partij tot de coalitie of de oppositie behoort.

Paul van Meenen blikt terug op ruim 10 jaar Leidse politiek.

Hoewel het afgelopen donderdag behoorlijk mis dreigde te gaan in de Leidse gemeenteraad, ziet Van Meenen ook daar duidelijk de voordelen van die nieuwe cultuur. Na nieuwe financiële blunders eisten de VVD en het CDA dat D66-wethouder Strijk politieke concequenties zou trekken. Van Meenen: “Als zoiets vroeger gebeurd zou zijn, was het college al gevallen. Nu zie je dat oppositiepartijen dat niet steunen. Dat was vroeger ondenkbaar geweest.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×