Kunst voor het oprapen

Gisteren ging de bekende Leidse kunstenaar Dick Bakhuizen van den Brink samen met fotograaf Emile van Aelst op pad om een spoor van kunst achter te laten. Op diverse plaatsen, zoals op station Leiden Centraal en rondom de markt legde de markante Leidenaar zijn kunstwerkjes neer en wachtte de reacties van het publiek af. Van den Brink: “Ik heb dit vijf jaar geleden ook al eens gedaan en opnieuw verbaas ik me over voorbijgangers, die alleen maar op zichzelf zijn gericht. Sommige mensen zien echt niets en lopen of rijden met fiets of kinderwagen gewoon over de kunstwerkjes heen. Andere schoppen er tegenaan, pikken het bij stiekem in, of denken dat iemand iets verloren heeft en proberen het keurig terug te geven.” Het was weer een leuk experiment en bezoekers van de markt en van etablissement ‘Haar Gangetje’ hebben zich prima vermaakt. (Foto’s : Emile van Aelst.)

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×