Huiskamerproject Libertas moet vereenzaming ouderen tegengaan

Zorg- en Welzijnsorganisatie Libertas Leiden start met een huiskamerproject voor ouderen. Zelfstandig wonende ouderen vereenzamen door veranderende regelgeving steeds makkelijker. Het aantal zelfstandig wonende ouderen dat geen AWBZ-indicatie meer voor individuele begeleiding of dagverzorging krijgt, neemt toe. Libertas wil de zorg en het welzijn van deze mensen met elkaar verbinden en opent daarom een huiskamer in het Servicecentrum Herenstraat. Het huiskamerproject is bedoeld voor alle zelfstandig wonende ouderen. Daarnaast richt Libertas zich speciaal op hen die niet zo makkelijk de deur uit kunnen, weinig contacten hebben in de eigen omgeving, niet makkelijk gebruik kunnen maken van het reguliere aanbod aan activiteiten en op ouderen die door de veranderingen in de AWBZ geen indicatie meer krijgen voor individuele begeleiding of dagverzorging. Ontmoeting en een prettige daginvulling staan centraal. De huiskamer is open op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur. Vervoer kan geregeld worden. De invulling van het huiskamerproject wordt mede bepaald door de aanwezigen. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig die het de gasten zo aangenaam mogelijk proberen te maken. Meer informatie is verkrijgbaar via s.pracht@libertasleiden.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×