Vrij Groen gaat verhuizen en houdt open dag

Op zaterdag 22 september is de laatste open dag van Vrij Groen aan de Mendelweg in Leiden. Tijdens deze open dag wordt getoond en uitgelegd wat een tijdelijke tuin op een bouwkavel kan opleveren. Ook wordt verteld hoe het project tot stand gekomen is en hoe de tuiniers komend najaar na de verhuizing verder gaan op een kavel bij Nieuw Rhijngeest in Oegstgeest. Belangstellenden zijn welkom tussen 12.00 en 18.00 uur. Er zijn rondleidingen waarin de bodem, de natuur en de oogst van de tuin centraal staan. De Leidse Stoof, een zeer efficiënte houtstoof wordt gedemonstreerd en aan het eind van de middag wordt hierop soep gekookt met doe groenten en kruiden van de tuin. Ludy Feyen en Andor Kranenburg laten hun werk zien in kunstproject Kosmisch Groen, onderdeel van de Leidse Kunstroute. Bezoekers kunnen zich laten inspireren door de kleuren en vormen van de aarde en de natuur, en zelf schilderen met zand en planten. Fotograaf Andor Kranenburg geeft om 15 u een workshop tuinfotografie. Het volledige programma is te vinden op www.vrijgroen.info. Bij de nieuwbouwwijk Nieuw Rhijngeest ligt nog veel grond braak, die in de loop van de komende jaren bebouwd wordt. Vrij Groen kan er een aantal jaar tuinieren, en hoopt de buurtbewoners bij de tuin te betrekken.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×