Mede-oprichter Werner Zonderop in gesprek met Jaap van Sandijk in Nieuws071

Rainbow Families organiseert themabijeenkomst (wens)ouders

Op zondag 23 september organiseert Rainbow Families een themabijeenkomst over homoseksueel ouderschap in het COC-gebouw op Langegracht 65. Mede-oprichter Werner Zonderop: “Rainbow Families is een samenwerking tussen COC Leiden en de Fiom Leiden. Het is een werkgroep die zich bezig houdt met informatie geven over ouderschap voor homo’s en lesbiennes. Verder willen we ook het besef bijbrengen dat wanneer je homoseksueel bent en een kinderwens hebt, deze kunt realiseren. Het hoeft geen wens te blijven”.

Tijdens de bijeenkomst staan workshops over co-ouderschap, het kiezen van een donor en een lezing over pleegzorg op het programma. Daarnaast is er een lezing van gastsprekerSara Coster. Ze schreef het boek ‘De wens & de vaders’ en zal vertellen over haar ervaringen als co-ouder. Verder is de bijeenkomst een goed moment voor wensouders en stellen die al kinderen hebben om in contact te komen en ervaringen te delen.

Zowel wensouders als homostellen met kinderen zijn zondag vanaf 12.00u welkom aan de Langegracht 65. Het programma begint om 12.30u en duurt tot 17.00u. Na afloop is er tot 18.00u een borrel. Voor kinderen is een apart programma. Geïnteresseerden kunnen zich vóór zaterdag 22 september aanmelden via rainbowfamilies@cocleiden.nl. Meer informatie over de kosten voor deelname en het complete programma is te vinden op de website van COC Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×