Strijk overleeft spoeddebat; raad wil onderzoek

Wethouder Strijk van financiën is de juiste man op de juiste plek. Dat vindt een ruime meerderheid in de Leidse raad. Daarmee is déze collegecrisis definitief bezworen. Wel komt er een onderzoek naar de problemen die bij herhaling onstaan op de afdeling financiën. Alleen als daaruit blijkt dat Strijk fouten heeft gemaakt, komt zijn positie alsnog in gevaar.

Alle fracties spraken zich vanavond nog eens uit over de crisis die de Leidse politiek de afgelopen dagen in haar greep hield. Het liep zoals verwacht met een sisser af.

Na de soms venijnige discussie van afgelopen donderdag, kende het vervolg van het spoeddebat nu een rustig vervolg. De collegepartijen hadden van de adempauze gebruik gemaakt om er samen uit te komen. Volgens de officiële lezing van coalitiepartijen D66, VVD, CDA en SP zijn er daarbij geen deals gesloten. De oppositie gelooft daar niks van. “Het toneelspel van  aan de acteurs van Poppenkast071 is een compliment waard”, vond GroenLinks fractievoorzitter Pieter Kos. Ook PvdA-voorman Henny Keereweer liet bij herhaling weten dat hij niet gelooft in alleen een goed gesprek zonder deals tussen de collegepartijen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×