SummerJazz moet weg uit Leidse Hout

Het festival Summerjazz dat afgelopen juni voor de tweede keer werd georganiseerd in de Leidse Hout, moet waarschijnlijk uitkijken naar een andere plek. Dat blijkt uit antwoorden van het college op schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren. Werfpop blijft wel welkom in het monumentale stadspark op de grens van Leiden en Oegstgeest. Wethouder Jan-Jaap de Haan (CDA, evenementen) toont zich gevoelig voor het argument dat grote festivals midden in het broedseizoen niet in de Leidse Hout thuishoren. Ook is de tijd tussen SummerJazz en Werfpop te kort. De grasmat kan zich dan niet voldoende herstellen.

Wethouder De Haan licht de collegebesluiten van deze week toe. Daarbij ook het besluit om samen met SummerJazz naar een andere locatie te gaan zoeken.

De Haan draagt SummerJazz een warm hart toe en hoopt vurig dat er een alternatieve plek gevonden kan worden. Hij denkt daarbij aan een van de andere, nieuwe, parken in Leiden. Bijvoorbeeld het Ankerpark. Ook wordt nog gekeken of SummerJazz op een ander moment wel in de Leidse Hout kan blijven. Bijvoorbeeld begin september. Dan is het broedseizoen voorbij en zit er voldoende tijd tussen SummerJazz en Werfpop.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×