Tankstations onklaar gemaakt: activisten Greenpeace in november naar rechter

Afgelopen vrijdag werden zeven Greenpeace-activisten aangehouden die onder andere de Shell pompstations aan de Hoge Rijndijk, Plesmanlaan en de Gooimeerlaan in Leiden onklaar hadden gemaakt.

Naast de Leidse pompstations waren twee tankstations in Alphen aan den Rijn en zes tankstations in Den Haag doelwit van de Greenpeace-actie. Bij alle locaties werden de vulslangen onbruikbaar gemaakt met beugelsloten of tiewraps. Verder werden er pamfletten achtergelaten.

De zeven verdachten, waaronder twee Amsterdammers (38 en 45 jaar) en vijf Duitsers (24, 26, 29, 31 en 45 jaar) zijn afgelopen weekend met een dagvaarding vrijgelaten. Ze moeten zich op 22 november voor de Haagse politierechter verantwoorden.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×