In februari vorig jaar werd Van Laar opnieuw geïnstalleerd als raadslid. Hij zat al eerder in de raad, maar verloor zijn zetel door het verlies van de PvdA bij de verkiezingen in 2010. Vorig jaar volgde hij Gerda van den Berg op toen die de raad verliet om directeur te worden van 'De Sleutels'. (Archieffoto: Chris de Waard).

PvdA-raadslid Van Laar verlaat Leidse raad

Roelof van Laar stopt als raadslid voor de PvdA in Leiden. Na acht jaar vindt hij het welletjes, zeker nu hij net vader is geworden. “Ik heb een meer dan fulltime baan als directeur van stichting Stop Kindermisbruik. Ik wil er ook voor mijn dochter zijn. Dan ook nog lid zijn van de gemeenteraad is te veel van het goede”, aldus van Laar die de afgelopen weken druk campagne voerde voor een plek in de Tweede Kamer.

Hij staat op nummer 43 voor zijn partij en door de enorme winst van de PvdA is dat ineens bijna een verkiesbare plek. Indirect dan. De PvdA haalde 38 zetels, maar als er een coalitie komt met de PvdA stromen er verschillende mensen uit de kamerfractie door naar het kabinet. Van Laar: “De kans dat ik in de kamer kom, is net zo groot als de kans dat de PvdA gaat regeren.”

Roelof van Laar kwam in 2004 in de Leidse raad en hield zich de eerste jaren bezig met ‘Werk en Inkomen’. Na de verkiezingen van 2010 werd hij woordvoerder ‘Wonen’ van de PvdA-fractie. Ook voordat hij in de gemeenteraad actief werd, maakte hij zich al sterk voor meer studentenkamers in Leiden. Toen in de Universiteitsraad waar hij fractievoorzitter was van studentenpartij BeP (Bewust en Progressief).

Van Laar wordt in de Leidse raad opgevolgd door Anna van den Bogaart. Van den Bogaart is nu al duo-raadslid.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×