Stadswandeling leiden in oorlogstijd

De maand oktober is de Maand van de geschiedenis. Overal in Nederland organiseren honderden instellingen een breed scala aan activiteiten. Het thema is dit jaar Arm & Rijk. In dit kader vindt op zondag 7 oktober een stadswandeling door Leiden plaats met het thema Arm & rijk in oorlogstijd. De wandeling voert langs panden en plaatsen met verhalen over inkomsten en uitgaven, arm en rijk, winst en verlies, financiering van verzet en onderduikers, werkeloosheid en arbeidsinzet. De gids tijdens de wandeling is Alphons Siebelt, auteur van de Gids voor Leiden en omstreken in de Tweede Wereldoorlog. Beschreven in 650 adressen. De wandeling start om 13:30 uur bij het monument in het Van der Werfpark en duurt ongeveer twee uur. Het eindpunt is bij het Rembrandtpark in de Weddesteeg. De kosten bedragen €7,50. Wie mee wil wandelen kan zich aanmelden via contact@onderduikers.nl. Op www.onderduikers.nl is meer informatie te vinden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×