Geen walmende tunnelmonden en -gaten in de Sumatrastraat. Dit schrikbeeld voor de onwonenden is van tafel. (Foto: PR).

Ook VVD nu tegen Ringweg Oost door de Kooi

Verrassend nieuws vanuit het stadhuis waar de VVD-fractie de hele avond in een extra vergadering bijeen was om over de Ringweg Oost te praten. De partij van Paul Laudy wil niet langer dat de RWO over het omstreden tracé door de Sumatrastraat wordt aangelegd. Daarmee is er hoe dan ook geen meerderheid meer voor die variant. De VVD blijft wel strijden voor de aanleg van de weg, maar kiest voor het tracé via Leiderdorp. Vorige week nam ook collegepartij SP al een soortgelijk besluit. D66 gaf eerder deze week aan dat de partij morgen ‘in principe’ voor de aanleg van de weg door de Kooi zou stemmen, maar zal er geen traan om laten dat deze coalitieafspraak nu aan diggelen ligt. Of het CDA nu ook afstand neemt van het Sumatrastraat-tracé is op dit moment nog niet bekend, maar die kans lijkt levensgroot.

Rokende schoorstenen in de Sumatrastraat zullen er nooit komen, zegt VVD-fractievoorzitter Paul Laudy. Nu ook de VVD niet meer wil dat de RWO door de Kooi wordt aangelegd, is er geen meerderheid meer voor dat plan.

Verschillende tegenstanders van de RWO door over Leids grondgebied reageren opgetogen. Fractievoorzitter Pieter Kos van GroenLinks bijvoorbeeld: “Beter ten halve gekeerd… dit is goed nieuwsw voor Leiden.” Fractievoorzitter Mart Keuning van de ChristenUnie vindt het een verstandig standpunt van de VVD: “We gaan nu dus als raad op zoek naar een ringweg die echt goed is voor de stad. Daar ben ik trots op”. Gijs Holla, woordvoerder verkeer van de PvdA, spreekt van ‘fantastisch nieuws’ en ook D66-raadslid Sabine Verschoor laat via twitter merken blij zijn met de ‘draai’ van de VVD.

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×