Bonaventuraleerlingen aan de slag in de natuur, foto: PR.

Bonaventuraleerlingen werken drie dagen bij Staatsbosbeheer

Alle derdejaarsleerlingen van de vmbo-locatie Bonaventuracollege Boerhaavelaan hebben in het kader van een maatschappelijke stage drie dagen in de natuur gewerkt voor Staatsbosbeheer in Hosterwold, in de buurt van Zeewolde. De leerlingen gingen aan de slag in de frisse herfstlucht om mee te helpen met het maken van een ecologische hoofdstructuur voor de dieren. De stage is mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer en ANWB. Vrijwilliger van de ANWB, Ed van de Wetering, is enthousiast: “Geef ze een zaag en ze gaan aan de slag. Het gaat harder dan ik had durven hopen, ze werken als paarden.” Ook begeleidend docente Marieke Kingma is zeer te spreken over de mogelijkheden, die de stadsjongeren wordt geboden en vertelt: “We kwamen op het veld met de opgezette tenten. Sommigen keken eens om zich heen en vroegen: Maar waar slapen we dan? Inmiddels weten ze wel degelijk wat kamperen inhoudt.” Staatsbosbeheer is blij met de helpende handen, die karweitjes verrichten waar ze zelf niet of nauwelijks aan toe komen. Een geslaagd project, dat voor herhaling vatbaar is, vinden alle partijen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×