Kinderen vergeten bij centrumplannen

‘Verder met de binnenstad’ zo heet de blauwdruk die het College van B&W maakte voor het centrum van Leiden. In de indrukwekkende glossy staat uitgebreid beschreven hoe de binnenstad zich verder moet ontwikkelen. Dat geeft houvast aan bijvoorbeeld ondernemers en projectontwikkelaars die in de stad willen investeren. PvdA-raadslid Marion van Dongen keek haar ogen uit toen ze het boekwerk doorlas: “Ze zijn de kinderen vergeten!” Van Dongen sprak wethouder Van Woensel er vorige week op aan tijdens een commissievergadering en haalde meteen haar gelijk. Er komt een aanvulling op het stuk. Speelplekken voor kinderen krijgen alsnog aandacht.

Marion van Dongen wil dat het centrum ook leefbaar blijft voor de circa 2.000 kinderen die in de binnenstad wonen. Geen wipkippen, maar gewoon spannende plekken. Een muurtje om een bal tegenaan te schieten of bijvorbeeld een plekje om te vissen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×