3300 schoolkinderen zingen “Leiden mijn stad” tijdens 20e minikoraal

Vanmiddag rond 13.00 uur daalde burgemeester Van der Werf postuum van zijn sokkel en haalde het doek op voor een schitterend liedjesfestijn: het minikoraal! Uit 3300 kinderkelen klonken de vaderlandse liederen en natuurlijk ook het Leidse Volkslied “Leiden mijn stad”. Niet iedereen kwam uit de Sleutelstad, want er waren ook basisschoolleerlingen uit Leiderdorp, Zoeterwoude, Oegstgeest en Voorschoten. Ook de huidige Leidse burgervader, Lenferink en de (loco)burgemeesters van genoemde gemeentes waren aanwezig en zongen uit volle borst mee. Het minikoraal werd vandaag voor de 20e keer gehouden. De pianist van weleer, Dhr. v.d. Kwartel, beklom voor deze gelegenheid nog éénmaal het podium. K&G3 verzorgde als altijd de muzikale begeleiding met de achtergrondzangeressen: de dames Lucas, Noyon en Filemon. (Foto’s: J.P.Kranenburg)

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×