Burcht Literair met Elsbeth Etty

Op donderdag 1 november is Elsbeth Etty te gast bij Burcht Literair. Ze zal dan spreken over W.F. Hermans en “De donkere kamer van Damokles”. De donkere kamer van Damokles (1958) van Willem Frederik Hermans staat de hele maand november centraal tijdens de campagne Nederland Leest. De roman vertelt het verhaal van sigarenhandelaar Osewoudt die in de Tweede Wereldoorlog voor zijn dubbelganger, de verzetsman Dorbeck, gewillig opdrachten uitvoert. Na de bezetting wordt hij gekwalificeerd als landverrader, want Dorbeck lijkt niet te bestaan. NRC-recensente en hoogleraar Literaire Kritiek Elsbeth Etty vindt De donkere kamer van Damokles behoren tot de twee beste romans die Hermans schreef. Ze zal vertellen waarom ze dat vindt. De Burcht Literair begint om 20.15 uur in de Tuinzaal van Sociëteit de Burcht aan Burgsteeg 14. De toegangsprijs is €10 per persoon. Meer informatie staat op www.deburchtleiden.nl.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×