5509 hutspotmaaltijden verorberd op Hooglandse Kerkgracht

Daar stonden ze weer: de lange rijen Leidenaren in afwachting van een heerlijke traditionele hutspotmaaltijd op de Hooglandse Kerkgracht. Er was dit jaar een recordaantal maaltijden geboekt: 5509! Sommige mensen hadden de regenpakken al bij de hand en de lucht vulde zich inderdaad met dreigende donkere wolkenmassa’s, maar het bleef bij wat gespetter. Burgemeester Lenferink en de voorzitter van de 3 October Vereeniging Michiel Zonnevylle, proefden de hutspot voor en keurden deze meer dan goed. Daarna was het smullen geblazen en een bodempje leggen voor het feest der feesten, dat vanmiddag in de Sleutelstad op spectaculaire wijze geopend is door ‘Energya’ aan de voet van de Hooglandse Kerk. Kijk voor het volledige feestprogramma op: www.3october.nl (Foto’s: Emile van Aelst).

hutspot.jpg

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/61945210″ params=”show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Burgemeester Lenferink, voorzitter Michiel Zonnevylle van de 3 October Vereeniging en Gerda Schukking, voorzitter van het 3 October Gilde, proefden als eersten de hutspot. Nadat deze volmondig werd goedgekeurd was het de beurt aan de rest van Leiden.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×