Tweetal op gestolen brommer op de vlucht voor politie

Twee jongens die op een gestolen brommer reden, sloegen vrijdagmiddag op de vlucht voor de politie. Rond 12.25 uur naderde de bromfiets met daarop twee personen, de politie op de Burggravenlaan. De berijders droegen geen helm en op de bromfiets zat geen kentekenplaat. De politie wilde het voertuig controleren en gaf dan ook een stopteken. Dat stopteken werd genegeerd. In plaats van te stoppen, verhoogde de bestuurder van de bromfiets, een 13-jarige Leidenaar, zijn snelheid. Er ontstond een achtervolging die enige tijd duurde en waarbij de opzittenden van de bromfiets diverse verkeersovertredingen maakten. Toen de politie de bestuurder en zijn maatje, een 19-jarige man uit Hoorn, uiteindelijk te pakken kreeg, bleek dat het slot van de brommer geforceerd was. Op 26 september was aangifte van diefstal van De bromfiets gedaan. Het tweetal is aangehouden op verdenking van diefstal danwel heling. De man uit Hoorn is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie onderzoekt of de verdachten aan andere diefstallen te linken zijn.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×