Burgemeester Lenferink overhandigt de erepenning in goud aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC, Professor dr. F.C. Breedveld. (Foto: Chris de Waard).

Gemeentelijke erepenning in goud voor LUMC

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft de erepenning in goud toegekend aan het LUMC. Elk jaar wordt de erepenning aan de vooravond van Leidens Onzet uitgereikt. Vaak aan een persoon, maar soms ook aan een instelling die zich in bijzondere mate heeft ingezet voor de stad. Het LUMC is zo’n instelling. Een belangrijke schakel voor het biosciencepark dat van groot belang is voor de stad en de regio.

Chris de Waard sprak na de uitreiking achtereenvolgens met burgemeester Lenferink en voorzitter Breedveld van de Raad van Bestuur van het LUMC.

De gemeente en het LUMC onderhouden goede banden. Wel zijn er ook weleens strubbelingen, zo vertelde Professor Breedveld na afloop aan Sleutelstad. “Zo’n relatie is net een gezin. Je denkt dat je alles onder controle hebt, en dan glipt het je weer uit de vingers.” Als voorbeeld noemt Breedveld de plannen van de gemeente om het busstation te verplaatsen naar de achterzijde van het station. Die bussen wil het ziekenhuis daar niet.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×