D66 wil geen wietpas in Leiden

D66-raadslid Elze ’t Hart dient samen met GroenLinks, SP en de PvdA een motie in bij het College van Burgemeester en Wethouders waarin de partijen zich uitspreken tegen de komst van de wietpas per 1 januari 2013 in Leiden. Volgens Elze ’t Hart is de wietpas gericht tegen drugstoerisme terwijl Leiden daar helemaal geen last van heeft.

Elze ’t Hart in gesprek met Ivo van Spronsen over het (niet) invoeren van de wietpas.

Ze vindt dat Leiden een gedegen coffeeshopbeleid heeft dat als voorbeeld dient voor vele andere steden. De komst van een wietpas kan dit beleid verstoren en leiden tot illegale straathandel en meer overlast rondom de coffeeshops. “Daarnaast zijn er ook nog veel onduidelijkheden over de registratie van de wietpas en opslag van de persoonsgegevens,” aldus ’t Hart.

’t Hart is ook van mening dat het zonde is om een wietpas in te voeren als straks blijkt dat in een nieuw kabinet de wietpas wordt afgeschaft. Ze verzoekt het College in de motie geen beleid te ontwikkelen omtrent de wietpas totdat een nieuw kabinet uitspraak heeft gedaan over de invoering ervan.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×