Armin van Buuren werd tijdens Serious Request 2011 in Leiden geïnterviewd voor Sleutelstad. (Archieffoto: Chris de Waard).

Unieke film over Armin van Buuren in première

Zaterdag gaat de film over één van de bekendste dj’s ter wereld, Armin van Buuren, in première. De Leidenaar liet een jaar lang een cameraploeg toe in zijn leven. Filmmakers Max Maloney en Oscar Verpoort mochten hem overal volgen en dat leverde unieke beelden op. “Van zijn privéleven tot de wereldtournees, we kregen carte blanche.”

Melle Tuik in gesprek met filmmaker Max Maloney in de vrijdageditie van Nieuws071.

Het verzoek om clips te maken over de top-dj kwam zijn platenmaatschappij. “Maar we vonden het eigenlijk leuker om een echte film over Armin te maken. In het begin was dat voor iedereen even wennen, maar na een maand of twee mochten we steeds meer zien”, zegt Maloney. Ruim een jaar later is ‘A Year with Armin van Buuren’ af.

Maloney en Verpoort troffen Van Buuren in een voor hem roerig jaar. Hij werd vader, deed een tour langs alle vijf continenten en hoorde of hij voor de vijfde keer op rij de nummer 1-dj ter wereld zou worden. Dat laatste was voor Maloney het meest indrukwekkende moment uit de documentaire.”Dat is het moment dat we echt het dichtst bij hem zijn gekomen. We stonden op Ibiza en hij kreeg het telefoontje waarin hij hoorde dat hij niet meer op 1 stond. Dat was voor hem natuurlijk heel vervelend.”

Van Buuren heeft de film vooraf bekeken, maar niets in de uiteindelijke versie geschrapt. “Hij vond het wel confronterend om te zien, maar stemde er mee in. Dit is wel hoe het jaar voor hem was”, vertelt Maloney. De film wordt zaterdag om 21.00 uur uitgezonden op Nederland 3 en is aansluitend twee weken lang te bekijken op www.youtube.com/klm.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×